Karácsonyi tea recept
2009 október 26. | Szerző: Chloe Monroe |
A hideg téli napokon jólesik egy csésze forró tea! Felmelegít, megnyugtat és közelebb hozza a KARÁCSONYT!!!
Téli tea recept
Hozzávalók:
1 liter víz
1/2 narancs héja
1/2 citrom héja
5 cm hosszú fahéjrúd
8-10 szegfűszeg
3 evőkanál méz
2 db alma
1 filter Earl Grey tea
cukor ízlés szerint
10 csepp rumaroma
Elkészítés:
A narancs és a citrom héját lehámozzuk, és a fahéjjal, szegfűszeggel együtt a vízbe téve lassan forralni kezdjük. Az almát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd ha a víz felforrt, beletesszük, és addig főzzük, míg megpuhul (kb. 15 perc). Egy hőálló üvegkancsóba tesszük a teafiltert, majd a forró leszűrt, gyümölcsös-fűszeres vizet óvatosan rászűrjük. Hozzáadjuk a mézet, a rumaromát, és ha nem elég édes, ízlés szerint cukrozzuk, s csepegtetünk bele citromlevet is. Többször megkeverjük, és 2-3 perc elteltével a teafiltert eltávolítjuk belőle.
Készíthetjük sima feketeteából is, de akkor adjunk hozzá kevés bergamottot. Forrón az igazi, de aki kedveli, lehűtve, jegesen is fogyaszhatja.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Ez a tea tetszik, viszem. Köszi.