Tiramisu

 Nálunk szokás lett, hogy karácsonykor Tiramisut készítünk. Íme a saját recept. Ami krémesebb, mint a cukrászdába.



Hozzávalók:



         500 g Mascarpone sajt



          4 db tojás



         10 dkg cukor



         1,5 dl lefőzött kávé



         3 dl tej



         kakaó



         Amaretto



         2 csomag babapiskóta



Először elkészítem a krémet. A négy tojásfehérjét külön tálba kemény habbá verem. Egy másik tálban (lehetőleg nagyobb legyen, mivel ebben lesz az egész krém) a tojássárgákat a 10 dkg cukorral kikeverem. Hozzáadom a Mascarpone sajtot majd a tojásfehérjéhet. Jól összedolgozom. Kész is a krém. Utána fogok egy lábast, amibe beleöntöm a 3 dl tejet, a 1,5 dl kávét és elkezdem melegíteni. Hozzáadok 1 evőkanál kakaóport, 1 evőkanál cukrot és ízlés szerint Amaretto likőrt. Ne forraljuk fel, csak langyos legyen. A lébe beleáztatom a babapiskótákat éppen, hogy beszívja azt. Fontos, hogy egyszerre csak egy babapiskótát áztassunk, pár másodperc múlva vegyük is ki, mert különben szétesik. Tegyük a már áztatott piskótákat egy téglalap alakú jénai tálba. Szépen sorba. Alul legyen meg egy sor, a hézagokat fél babapiskótával pótoljuk. A megmaradt lét öntjük rá. Ezután a krémet kenjük rá. Szépen egyenlítsük ki. Majd kakaóporral szórjuk meg a tetejét. Min. fél órát hagyjuk állni a hűtőbe, hogy jól lehűljön.



Tipp: lehet két sorba is rakni a piskótát, egy sor piskóta + krém + mégegy sor piskóta + krém.





                   

Tovább a blogra »