Tiramisu
2009 október 20. | Szerző: Chloe Monroe |
Nálunk szokás lett, hogy karácsonykor Tiramisut készítünk. Íme a saját recept. Ami krémesebb, mint a cukrászdába.
Hozzávalók:
500 g Mascarpone sajt
4 db tojás
10 dkg cukor
1,5 dl lefőzött kávé
3 dl tej
kakaó
Amaretto
2 csomag babapiskóta
Először elkészítem a krémet. A négy tojásfehérjét külön tálba kemény habbá verem. Egy másik tálban (lehetőleg nagyobb legyen, mivel ebben lesz az egész krém) a tojássárgákat a 10 dkg cukorral kikeverem. Hozzáadom a Mascarpone sajtot majd a tojásfehérjéhet. Jól összedolgozom. Kész is a krém. Utána fogok egy lábast, amibe beleöntöm a 3 dl tejet, a 1,5 dl kávét és elkezdem melegíteni. Hozzáadok 1 evőkanál kakaóport, 1 evőkanál cukrot és ízlés szerint Amaretto likőrt. Ne forraljuk fel, csak langyos legyen. A lébe beleáztatom a babapiskótákat éppen, hogy beszívja azt. Fontos, hogy egyszerre csak egy babapiskótát áztassunk, pár másodperc múlva vegyük is ki, mert különben szétesik. Tegyük a már áztatott piskótákat egy téglalap alakú jénai tálba. Szépen sorba. Alul legyen meg egy sor, a hézagokat fél babapiskótával pótoljuk. A megmaradt lét öntjük rá. Ezután a krémet kenjük rá. Szépen egyenlítsük ki. Majd kakaóporral szórjuk meg a tetejét. Min. fél órát hagyjuk állni a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Tipp: lehet két sorba is rakni a piskótát, egy sor piskóta + krém + mégegy sor piskóta + krém.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: