Érdekesség

 Hideg van. Fúj a szél. Megjött a tél! Elérkezett a sapka, sál és kesztyű ideje! Jól esik ilyenkor otthon lenni, iszogatni a forró teát. Találtam egy érdekes leves receptet. Ezekben a hideg időkben felmelegít minket és az íze és illata a karácsonyt idézi bennünk, ami napról-napra egyre közelebb lesz hozzánk!



Karácsonyi fahéjas almaleves recept



Hozzávalók:

1 kg savanyú alma

2 dl tejföl

3 dkg liszt

őrölt fahéj



cukor

citromlé

szerecsendió



Elkészítés:

Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük fõni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.

Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és õrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.

Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.



Elkészítési idő: 35 perc







 

Tovább a blogra »