Érdekesség
2009 október 15. | Szerző: Chloe Monroe |
Hideg van. Fúj a szél. Megjött a tél! Elérkezett a sapka, sál és kesztyű ideje! Jól esik ilyenkor otthon lenni, iszogatni a forró teát. Találtam egy érdekes leves receptet. Ezekben a hideg időkben felmelegít minket és az íze és illata a karácsonyt idézi bennünk, ami napról-napra egyre közelebb lesz hozzánk!
Karácsonyi fahéjas almaleves recept
Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj
só
cukor
citromlé
szerecsendió
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük fõni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.
Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és õrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.
Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.
Elkészítési idő: 35 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: