Érdekesség

2009 október 15. | Szerző: |

 Hideg van. Fúj a szél. Megjött a tél! Elérkezett a sapka, sál és kesztyű ideje! Jól esik ilyenkor otthon lenni, iszogatni a forró teát. Találtam egy érdekes leves receptet. Ezekben a hideg időkben felmelegít minket és az íze és illata a karácsonyt idézi bennünk, ami napról-napra egyre közelebb lesz hozzánk!


Karácsonyi fahéjas almaleves recept


Hozzávalók:
1 kg savanyú alma
2 dl tejföl
3 dkg liszt
őrölt fahéj

cukor
citromlé
szerecsendió

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk kimagozzuk és felkockázzuk. Ezután feltesszük fõni egy lábosba, másfél liter hideg vízbe. Ízesítjük a fahéjjal, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, és kevés citromlével pikánssá tesszük. Felforraljuk, majd levesszük takaréklángra.
Ha az alma megpuhult, egy kis tálban külön elkeverjük a lisztet a tejföllel, és ha elég sima néhány kanállal kimerünk a forró levesből és ezzel behabarjuk a levest. Melegen tejszínhabbal és õrölt fahéjjal valamint kevés szerecsendióval tálaljuk az ünnepi asztalra.
Ha a habarásba teszünk egy zacsi főzős vaníliapudingot még krémesebb lesz.

Elkészítési idő: 35 perc




 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!